Τι ενώνει τη Βαβυλώνα των ζιγκουράτ του 6ου αι. π.Χ µε τη Σάµο και την Παλµύρα του 2015;
Δύο νεαροί Βαβυλώνιοι αναγκάζονται να ακολουθήσουν ένα καραβάνι εµπόρων στο ταξίδι τους από την κατακτηµένη από τους Πέρσες Βαβυλώνα στα παράλια της Μικράς Ασίας. Εφοδιασµένοι µε γνώσεις µαθηµατικών και αστρονοµίας, που από µικροί διδάχτηκαν, έρχονται αντιµέτωποι µε τις ιδέες των Ιώνων φιλοσόφων που άλλαξαν την παγκόσµια διανόηση και θεµελίωσαν την επιστήµη. Κίνδυνοι, περιπέτειες, έρωτες και ένας διάλογος ιδεών θα τους συντροφεύουν στο ταξίδι τους µε απροσδόκητο τέλος.
Η ανεύρεση µιας χαµένης πινακίδας µε ρήσεις του Θαλή του Μιλήσιου, αποµεινάρι των περιπετειών των αρχαίων ηρώων της ιστορίας, ωθεί σύγχρονους Έλληνες και Σύρους αρχαιολόγους στις δικές τους αναζητήσεις, µέσα σε συνθήκες πολέµου, προσφυγιάς, µίσους και έρωτα, στην ίδια πολύπαθη περιοχή της Μικράς Ασίας και της Μέσης Ανατολής.
Σε ποιους δρόµους, σε ποιες περιπέτειες και ανατροπές οδηγούνται;
Τότε, από τη Βαβυλώνα στην Έφεσο, τη Μίλητο και τη Σάµο, και τώρα, από τη Σάµο στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και ξανά στην Ανατολή, στο µαρτυρικό Χαλέπι.
Παράλληλα, στην έρηµο Ταντµόρ, η Παλµύρα, στο έλεος της καταστροφής…
Δύο Οδύσσειες, στις οποίες συναντώνται σε διαφορετικούς χρόνους πρόσωπα που υπήρξαν, πρόσωπα που υπάρχουν…
Δύο συγγραφείς γράφουν δύο ιστορίες για µια αρχαία πινακίδα από πηλό.
Αλέξανδρος Οικονόμου (επιβεβαιωμένος ιδιοκτήτης) –
Δυο ξεχωριστές ιστορίες με έναν κοινό συνδετικό κρίκο. Μια πινακίδα από πηλό!
Από την Βαβυλώνα των ζιγκουράτ του 6ου αι. π.Χ στη τη Σάμο και την Παλμύρα του 21ου αι. εκτυλίσσονται ύο Οδύσσειες, στις οποίες συναντώνται σε διαφορετικούς χρόνους πρόσωπα που υπήρξαν, πρόσωπα που υπάρχουν. Δοσμένα με εξαιρετικά ενδιαφέροντα τρόπο και από τις δύο συγγραφείς, μας προσφέρουν ένα, μάλλον δύο, ταξίδια σε τόπους που σημάδεψαν την παγκόσμια ιστορία τότε και τώρα!