Booknews, Συνεντεύξεις

Τα πάντα για το αισθηματικό μυθιστόρημα “Τι θυμάσαι από τον θάνατό σου”

Τι θυμάσαι από τον θάνατό σου

κοινωνικό-αισθηματικό μυθιστόρημα-Τι θυμάσαι από τον θάνατό σου

Ο Πυθαγόρας Ελευθεριάδης μέσα από την συνέντευξή του στην ιστοσελίδα One of Us, ανοίγει την καρδιά του και εξηγεί τα πάντα για το νέο του κοινωνικό αισθηματικό μυθιστόρημα!

Το νέο του βιβλίο “Τι θυμάσαι από τον θάνατό σου” από τις εκδόσεις Πηγή, είναι ένα μυθιστόρημα που κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη κιόλας σελίδα. Είναι ένα βιβλίο που προσφέρει έντονα συναισθήματα, μιλώντας για μία αγάπη που είναι δύσκολο να εκφραστεί, αλλά και για μία κοινωνία που είναι δύσκολο να την δεχτεί. Το κοινωνικό-αισθηματικό μυθιστόρημα αυτό, κάνει αναφορές στον ρατσισμό, την ομοφυλοφιλία, τη βία… αλλά και την ανάγκη και επιθυμία για ζωή! Μία ζωή που του “χαρίζεται” με μία δεύτερη ευκαιρία… μια προσπάθεια να ζήσει τον έρωτα από την αρχή!

Ο Πυθαγόρας έχει δικό του blog μέσω του οποίου ο αναγνώστης εξοικειώνεται με το διαφορετικό, διαβάζοντας θέματα που αφορούν τον έρωτα, την κοινωνία, την φιλία και την ψυχολογία. Στη συνέντευξη, εκτός από ερωτήσεις σχετικά με το κοινωνικό αισθηματικό του μυθιστόρημα, απαντάει και σε πιο προσωπικές ερωτήσεις αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια.

Πυθαγόρα, το θέμα της επιστροφής από το θάνατο στη ζωή, της δεύτερης ευκαιρίας, έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τους δημιουργούς από διαφορετικούς τομείς της τέχνης. Μάλιστα τελευταία έχει υπάρξει και ο βασικός άξονας της θεματολογίας πολλών σειρών (π.χ. Russian Doll, The Good Place κ.λ.π). Γιατί πιστεύεις ότι είναι τόσο ελκυστικό αυτό το θέμα;

Θα τις ψάξω όλες αυτές τις σειρές γιατί ειλικρινά δεν τις έχω δει και μου φάνηκαν ενδιαφέρουσες. Είχα δει μία αντίστοιχη το “Les Revenants” το οποίο με είχε συγκλονίσει. Νομίζω πως επειδή ζούμε στην εποχή του ορθολογισμού, αφού ως ανθρωπότητα έχουμε ανακαλύψει πολλά από τα άγνωστα που υπήρχαν χιλιάδες χρόνια, προσπαθούμε ίσως να ερμηνεύσουμε ένα στοιχείο που , ίσως ενδόμυχα, γνωρίζουμε πως δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Το άγνωστο πάντοτε εξάλλου έλκει τους ανθρώπους.

Μπορείτε να βρείτε εδώ, την υπόλοιπη συνέντευξη που παραχώρησε ο συγγραφέας. 

Βρείτε το βιβλίο εδώ: Τι θυμάσαι από τον θάνατό σου